Reportage Alphen INTO business

Leder Inbouw Nederland groeit door

Toonaangevend op lederen interieurs voor personen- en vrachtauto’s

Leder Inbouw Nederland is in acht jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op haar vakgebied. De Alphense onderneming, gelegen op de markant punt aan de Hoorn, voorziet personen- en vrachtauto’s van lederen bekleding en/of andere accessoires, zoals trekhaken, stoelverwarming en audio-installaties. Het speerpunt is het met leder bekleden van autostoelen. Tot haar klanten behoren onder andere vele autodealers.

Voordelig genieten van luxe autobekleding

In 2007 startte het bedrijf op een Alphens bedrijventerrein in een bescheiden werkruimte. “Wij zagen destijds kansen in een groeiende markt”, vertelt eigenaar Mickel Verkerk terwijl hij een rondleiding geeft door de werkplaats. “Toen we begonnen, was het aantal auto’s met lederen bekleding beperkt. Maar leder werd wel steeds populairder. Bovendien konden we gebruikmaken van een fiscale regeling voor auto’s: een auto met een stoffen interieur is goedkoper. Als je achteraf leder inbouwt, hoef je hierover geen bijtelling te betalen. Op die manier kunnen autoliefhebbers op voordelige wijze toch genieten van de luxe van lederen bekleding.”

Ambachtelijk handwerk

Anno 2015 zijn er twee vestigingen van het bedrijf in Nederland. Leder Inbouw Nederland werkt met een strakke planning. Als een bestelling binnenkomt, wordt het leder binnen tien dagen ingevlogen. Auto’s moeten binnen drie dagen na aflevering gereed zijn. Het team van Leder Inbouw Nederland, waar inmiddels meer dan dertig mensen werken, werkt zeer efficiënt, maar legt de lat voor wat betreft de kwaliteitsnormen hoog. “Want de kwaliteit mag nooit in het geding komen. Verder willen we alle designs kunnen maken en goedkoper kunnen leveren dan onze concurrenten. Om dit te bereiken, moet je volumes kunnen draaien en met snelle doorlooptijden werken. En bedenk, het is allemaal handwerk. Dus heb je vakbekwame mensen nodig. En misschien is dat nog wel het lastigste: om echt goede mensen te vinden. Toch slagen we daar goed in. Onze mensen komen van heinde en verre om bij ons te werken. We zorgen goed voor deze mensen, waardoor de loyaliteit en de bereidwilligheid groot is.”

Servicegerichtheid

Opvallend is dat Leder Inbouw Nederland een gestage groei doormaakte in een tijd dat Nederland en de rest van de wereld zuchtte onder het juk van de crisis. “Dat hebben wij te danken aan onze servicegerichtheid, de vele keuzemogelijkheden en natuurlijk die fiscale regel, die geldt voor alle later aangebrachte accessoires”, legt hij uit. “Steeds meer mensen beseffen dat een besparing mogelijk is bij de aanschaf van een auto. Een ander voordeel is dat wij een mooiere kwaliteit leder bieden. Vaak werken ze af fabriek met pvc, maar wij gebruiken alleen volledig leder in interieurs. Daarnaast bieden wij de mogelijkheden om bijvoorbeeld stoelverwarming in te bouwen, ramen te blinderen of achterin een dvd-systeem voor kinderen te realiseren. En wij hebben een aparte afdeling om trekhaken onder auto’s te bevestigen. Kortom, de klant kan alles op één locatie laten doen.”

Keuze uit een uitgebreid kleurenpallet

Klanten hebben de keuze uit een kleurenpallet dat veel uitgebreider is dan alleen de standaardkleuren grijs, beige, zwart en bruin. Er zijn meer dan twintig kleuren, diverse soorten leder en er kan ook gekozen worden voor een combinatie van verschillende kleuren. Verder kunnen logo’s worden verwerkt op het leder en is een veelheid aan bieskleuren mogelijk. “We hebben al heel wat bijzondere opdrachten gehad. Zoals autostoelen in de Nederlandse driekleur of in de kleuren van de Italiaanse vlag.”

Lederen interieurs van vrachtwagens

Met het inbouwen van lederen bekleding in vrachtwagens, met desgewenst ook andere accessoires, bedient Leder Inbouw Nederland een nichemarkt. “Maar omdat wij een van de weinige aanbieders zijn, is er veel vraag. Het vereist een andere discipline, maar ook hiervoor hebben wij de juiste mensen kunnen vinden”, vertelt Verkerk, terwijl hij voor de vrachtwagencabine staat waarvan de cabine is gestript. “Kom over een paar dagen maar terug, dan kijk je je ogen uit, zo mooi.”

Naast dealerbedrijven werkt Leder Inbouw Nederland voor leasemaatschappijen en diverse importeurs. Buitenlandse klanten hebben de weg naar Leder Inbouw Nederland ook gevonden. Leder Inbouw Nederland verzorgt indien gewenst voor het halen en brengen van auto’s en vervangend vervoer.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op via het getoonde reactieformulier of bel direct 0172 - 417 923.

Bron: Alphen INTO business - zomer 2015
Tekst: Dennis Captein
Fotografie: DeBeeldredacteur.nl/Michel ter Wolbeek

Direct contact

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0172 - 417 923.

Offerte

Over ons

Kunnen wij u helpen?

Autobekleding hebben wij tot kunst verheven

De combinatie van de allerhoogste leder kwaliteit met ambachtelijk maatwerk maakt ons tot een bedrijf dat de inbouw van lederen autobekleding tot een kunst heeft verheven. Het is dan ook niet voor niets dat onze vakmensen dagelijks werken voor gerenommeerde leasemaatschappijen, diverse importeurs en autodealers van o.a. Audi, Mercedes, BMW, Volkswagen, Peugeot, Mini, Renault, Skoda, Jaguar, Land Rover, Seat, Volvo, Ford, Mitsubishi, Kia, en Toyota enz.

Neem contact met ons op

Lederen autobekleding, we gaan ver:

Leder keuzeAfwerkingenOfferteBestellen